perjantai 29. tammikuuta 2010

Samaa maata

Koruntekijöiden keskuudessa on hauska seurata, miten aina joku tietty materiaali nousee enemmistön suosikiksi ylitse muiden, tai monet tekevät samaan aikaan aivan samantyyppisiä koruja, tietoisesti tai tietämättään. Nämä yhteensattumat ovat johtaneet kiivaaseenkin keskusteluun tekijänoikeuksista ja kopioinnista ja muiden ideoiden hyväksikäytöstä, mutta se keskustelu on mielestäni jo käyty niin moneen kertaan, ettei aio siihen mennä tässä.

Sen sijaan itsestäni on ajoittain jännittävää huomata miten yksiin helmeilijöiden ajatukset ja ajoitukset ajoittain menevät. Etsiskelin alkutalvesta piiiiitkään isoja valkoisia kivisydämiä, ja vihdoin niitä löytyikin (tunnustus: ostin myyjältä saman tien koko hänen varastonsa pois etteivät sitten minulta loppuisi saman tien. Tähän mennessä olen käyttänyt yhden). Kaveriksi sille tarvitsin tietysti valkoisia kiviä, niitä löytyi onneksi helpommin.

Siinä vaiheessa kun taas tuli pääkaupunkiseudun helmeilijöiden kuukausittaisen tapaamisen aika, olin juuri saanut nämä ihanat valkoiset materiaalit kaikki pöydälleni ja korun sommiteltua. Tapaamisessa sitten eräs helmiin hurahtanut halusi päästä varastostaan eroon, ja minä kiljaisin (pääni sisällä äänettömästi) riemusta kun näin mitä hänellä oli myytävänään: valkoista korallia sekä pyöreinä että SYDÄMEN muotoisina! Niin sitten tästä hyvästä ajoituksesta johtuen valkoinen sydänkaulakoruni sai seurakseen pari rannekorua samalla teemalla.


Materiaaleina kaulakorussa valkoinen akaatti ja jade, rannekoruissa valkoinen koralli. Kaikissa mukana myös Swarovskin kristalleja, hopeat ovat Hill Tribeä ja Balin hopeaa.

Nämä valkoiset näyttävät todella ihanilta harmaan neuleen kaverina, kuten myös uusin lempikiveni harmaa akaatti. Mutta se onkin sitten jo ihan toinen tarina :)

5 kommenttia:

 1. Upeat sydämet. Akaatti on suosikkini.

  VastaaPoista
 2. Nämä valkoiset korallikorut taitavat olla oikein tämän talven suosikkikoruja. Sinun korusi ovat erityisen kauniita - olet välttänyt kaiken hömpän. Tykkään tosi paljon <3

  VastaaPoista
 3. Kiva kun olette käyneet kääntymässä ja jättäneet kommenttia :)

  Ania, joskus tuntuu että yksinkertaisuus on vähän jopa pahe :) Usein tulee sellainen fiilis että aina vaan teen sitä samaa - pujotan pyöreitä helmiä vaijeriin - ja ahdistun sitten siitä kun en keksi mitään luovempaa. Mutta toisaalta, mikään sen krumeluurimpi ei useinkaan tunnu omalta.

  VastaaPoista
 4. Miellä kullakin on makumme - sinulla on hyvä :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos Ania, sinun suustasi (tai näppäimistöltäsi) tuo on minulle erityisen arvokas kommentti *blush*

  VastaaPoista