torstai 25. helmikuuta 2010

Lämpimämmän kelin väri

Aina kevättä ja kesää odotellessa turkoosi väri hiipii mieleen. Se kuuluu itseoikeutetusti lämpimiin, aurinkoisiin päiviin, keveiden vaatteiden ja aurinkolasien seuraan.

Näillä kaulakoruilla aloitin tämän vuoden lämpimien säiden ja turkoosin kauden odottelun.





Koruista löytyy turkoosia howliittia, jonkinlaista rekonstruoitua turkoosia ja vuorikristallia riipuksissa, välihelminä pieniä lasihelmiä ja pikkuruisia thaihopeisia helmiä. Myös kaikki muut korujen metalliosat ovat hopeaa. Lukkoina on ihanat thaihopeiset, joiden malli on yksi suosikeistani. Erityisesti tuo thaihopea sopii turkoosin värin kanssa, yhdistelmä vie heti ajatukset jonnekin Koh Sametin rannoille (ja Bangkokin helmiapajille)...

Kuva lainattu

Ennenkuin siirryn kokonaan rantahaaveiluun aion kuitenkin viettää ensi viikon täysillä lumileikkien parissa. Sen jälkeen kaivan kaikki turkoosiin viittaavat kivet esille ja alan hommiin! 

tiistai 16. helmikuuta 2010

YSL:n tapaan

Vähän siellä sun täällä on näkynyt lähiaikoina freeform-akaattiriipuksia. Minä ostin ensimmäisen viime elokuussa (se tosin odottelee vieläkin sopivia osasia seurakseen), piti ihan New Yorkista asti hakea kun muualla ei ollut. Sittemmin niitä löytyi vähän isommissa satseissa eräästä nettikaupasta, ja tilasin sen verran varastoon että raaskii käyttääkin.

Jopa Yves Saint Laurent on tehnyt korumalliston näistä lätkistä.

Kuva: Net-A-Porter

Korvakoruversiot ovat ehkä omaan korvaani hiukan liian suuret, mutta mallistosta löytyy lisäksi ainakin kaulakoru.

Minun versioni on tässä, ja jälleen kerran se on tehty kerrostusmielessä. Toinen on lyhyt, toinen piiitkä, sopivat hyvin pidettäväksi yhtä aikaa!



Lyhyessä versiossa on akaattiriipuksen lisäksi fasetoitua harmaata akaattia sekä hopeaa.



Pitkässä versiossa akaatti taas sai seurakseen pieniä ruusukvartsinugetteja ja hopeaa.


Ja se newyorkilainen kaunotar tosiaan odottaa vuoroaan, seuraa ja inspiraatiota... Voisin ottaa tavoitteeksi että kesään mennessä, ja omaan käyttöön :)

perjantai 12. helmikuuta 2010

Mustaa ja lasia

Vaikka niiiiiiin pidänkin hopeasta, makeanveden helmistä ja korukivistä (ja timanteista ja smaragdeista ja rubiineista ja ja ja...), niin joskus on kiva hairahtua kokeilemaan muita materiaaleja. Näissä kokeiluissa se juttu ovat mustat metalliosat. Vaikka hopeastakin saisi mustaa patinoimalla, on näissä käytetty kuitenkin gunmetal-käsiteltyä messinkiä. Menen näiden materiaalieni kanssa vähän laidasta laitaan. Joko täyttä hopeaa ja kiviä tai sitten jotain aivan muuta, messinkiä, pronssia ja muovia ja lasia. Hopeoituja en ole koskaan kokeillut, edes koruilu-urani alkumetreillä.

Mustalla metallilla ja lasilla saa aikaan ihanan vintage-henkisiä tuotoksia, jotka ovat kuitenkin pronssisia versioitaan modernimpia.

Kaulakorut on tehty kerrostettavaksi. Siis aina, ei vain näiden kohdalla :) Riipukset ovat tsekkiläisiä lasihelmiä.



Sorry tumma kuva.

Korviksissa taas vähän söpöilyä. Niissäkin messingin lisäksi tsekkiläistä lasia.



 

Ovat kyllä pirullisia kuvattavia nuo lasihelmet, varsinkin tähän aikaan vuodessa kun luonnonvaloa ei ole iltaisin. Onneksi päivät ovat jo selkeästi pidentyneet, toivotaan että kuvatkin paranevat kevään edetessä!

perjantai 5. helmikuuta 2010

Ystävänpäiväpuuhissa






Ei mulla muuta :)

maanantai 1. helmikuuta 2010

Harmaata

Aikaisemmassa postauksessa mainitsin, että vaatekaapissani on tapahtunut selvä siirtymä mustasta harmaaseen. Olen näköjään sikäli äärimmäisyyksien ihminen, että kun jotain väriä kerran hankitaan, niin sitten hankitaan kunnolla. Siispä pikku hiljaa alkaakin tuntua että koko kaappi on yhtä harmaata neuletta...

Harmaa on onneksi kiitollinen yhdisteltävä, se toimii niin tummien kuin kirkkaidenkin värien kanssa, ja niihin kirkkaisiin yhdisteltäessä ei tule ihan samanlaista väristysreaktiota kuin mitä esim. musta-kunnon pinkki -väriyhdistelmä aiheuttaa (välitön muistikuva lapsuuden hiihtohaalareista, joissa neonväriset geometriset kuviot oli yhdistetty mustaan).

Kevättä kohden mentäessä voisin alkaa harkita jopa jotain valkoista harmaan pariksi!

 Kuva: People.com

Valkoiset housut tosin alkavat olla jo melko extremeä, mutta keskimmäisenä olevan Hilary Duffin asussa valkoiset pillit toimivat kyllä erityisen hyvin. Eli harkintaan menee!

Harmaaseen on menty korurintamallakin, kuten jo mainitsinkin. Harmaa akaatti on noussut kestosuosikiksi vuorikristallin, onyksin, ruusukvartsin ja savukvartsin rinnalle.
Nämä korut on tehty juurikin harmaiden neuleiden pariksi.


Rannekorussa siis harmaata akaattia, mausteena thaimaalaista hopeaa ja labradoriittibrioletti. Korvikset on matchatty tuohon briolettiin, eli niissä labradoriittia ja balilaista hopeaa.


Kaulakorussa taas harmaata akaattia ja Balin hopeaa. Riipus on kyllä livenä ihan harmaa, ilkeästi tuo slabi nappaa punaista varjoa kameran valosta. Tässä muuten on käytetty itselleni epätyypillisen pieniä helmiä: pyöreät akaatit ovat vain kuusimillisiä. Koko toimii kuitenkin erityisen hyvin vähän suuremman riipuksen kanssa, ja koru istuu nätisti kaulassa.

Nämä ovat kaikki olleet kovassa käytössä ja sopivat ihan kaiken kanssa, testattu on :)